Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μαγνησία: Φρένο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων δάνεια και φόροι
[Η Ναυτεμπορική]: Μαγνησία: Φρένο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων δάνεια και φόροι

[Η Ναυτεμπορική]: Μαγνησία: Φρένο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων δάνεια και φόροι

Οι οφειλές προς τις τράπεζες, οι οποίες ακόμα και τώρα διατηρούν υψηλά επιτόκια και υψηλές προμήθειες, και οι φορολογικές υποχρεώσεις είναι οι δύο σημαντικότεροι ανασταλτικοί παράγοντες, που εμποδίζουν την ανάκαμψη και εξέλιξη των ΜμΕ επιχειρήσεων στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα πορίσματα της 6ης έρευνας αποτύπωσης της οικονομικής πραγματικότητας, που διεξήγαγε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.).

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας, εξάλλου, είναι επίσης η παγίωση της διαμόρφωσης επιχειρήσεων τριών «ταχυτήτων» στην περιοχή, αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, μεταξύ 18 και 35 ετών.

Η έρευνα που διεξήχθη με την οικονομική υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αφορά το τετράμηνο Μαϊου – Αυγούστου 2018 και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 234 επιχειρήσεων επί συνόλου 1.270 επιχειρήσεων.

Έξι στις δέκα επιχειρήσεις θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, κ.Τρύφων Πλαστάρας, κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της έρευνας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ότι οι δείκτες οφειλών προς Τράπεζες και προς ΟΑΕΕ κινούνται ανοδικά σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, ενώ σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016 παραμένει από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι σήμερα το ποσοστό των επιχειρήσεων με οφειλές προς ΙΚΑ – ΕΦΚΑ.

Σταθερά υψηλό παραμένει επίσης το ποσοστό των επιχειρήσεων, έξι στους δέκα, που θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στο επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο (61% έναντι 57% τον Απρίλιο του 2018).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!