Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Magna Carta» για το web ζητά ο δημιουργός του, Τιμ Μπέρνερς Λι
[Η Ναυτεμπορική]: «Magna Carta» για το web ζητά ο δημιουργός του, Τιμ Μπέρνερς Λι

[Η Ναυτεμπορική]: «Magna Carta» για το web ζητά ο δημιουργός του, Τιμ Μπέρνερς Λι

Σε ομιλία του στην έναρξη της Web Summit στη Λισσαβώνα τη Δευτέρα, ο «πατέρας» του web ζήτησε από τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες και τα μεμονωμένα άτομα να υποστηρίξουν ένα νέο «Συμβόλαιο για το Web», που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων στο Ίντερνετ.

Μία «Magna Carta» για το web, που θα προστατεύει τα δικαιώματα των χρηστών του online από απειλές όπως τα fake news, οι προκαταλήψεις και το μίσος, ζητά ο δημιουργός του, Τι Μπέρνερς Λι.

Ειδικότερα, ο Μπέρνερς Λη σήμανε την έναρξη μιας παγκόσμιας καμπάνιας για τη διάσωση του Παγκοσμίου Ιστού από τις καταστροφικές επιπτώσεις φαινομένων όπως η online κακομεταχείριση και οι διακρίσεις, η πολιτική χειραγώγηση και άλλες παθογένειες του online κόσμου. Σε ομιλία του στην έναρξη της Web Summit στη Λισσαβώνα τη Δευτέρα, ο «πατέρας» του web ζήτησε από τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες και τα μεμονωμένα άτομα να υποστηρίξουν ένα νέο «Συμβόλαιο για το Web», που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων στο Ίντερνετ.

Το συμβόλαιο αυτό περιγράφει μια σειρά βασικών αρχών που θα περιλαμβάνονται σε ένα τελικό κείμενο, το οποίο θα δημοσιευτεί τον Μάιο του 2019, όταν εκτιμάται πως ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα είναι σε θέση να συνδέεται στο Ίντερνετ. Πάνω από 50 οργανισμοί έχουν ήδη υπογράψει το συμβόλαιο αυτό, το οποίο δημοσιεύεται από το World Wide Web Foundation του Μπέρνερς Λι, μαζί με μια αναφορά που καλεί σε επείγουσα, άμεση δράση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!