Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο μαγικός προϋπολογισμός του Τραμπ
[Η Ναυτεμπορική]: Ο μαγικός προϋπολογισμός του Τραμπ

[Η Ναυτεμπορική]: Ο μαγικός προϋπολογισμός του Τραμπ

Ο προϋπολογισμός Τραμπ λαμβάνει ως προϋπόθεση ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτύσσεται σταθερά με ρυθμούς 3%, γεγονός που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την εξασθένηση των επιδόσεων στο μέτωπο της παραγωγικότητας, τους βραδύτερους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού και ένα αισθητά χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό.

Της Carmen Reinhart

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει παρουσιάσει πλέον το σχέδιό της για τον προϋπολογισμό του δημοσιονομικού έτους 2018. Μεταξύ των στοιχείων στο σχέδιο, που τιτλοφορείται «Η Αμερική Πρώτα- Σχέδιο Προϋπολογισμού για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», υπάρχουν προβλέψεις για την πορεία του ακαθάριστου ομοσπονδιακού χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ, οι οποίες το δείχνουν να υποχωρεί από τα σημερινά επίπεδα του 106% σε περίπου 80% το 2027. Το χρέος του Δημοσίου προβλέπεται να συρρικνωθεί στο 60% από 77% την ίδια περίοδο. Δυστυχώς, καμία από τις προβλέψεις δεν είναι αξιόπιστη.

Μία αξιοσημείωτη και με διάρκεια πτώση στο χρέος της κυβέρνησης (ως ποσοστό του ΑΕΠ) θα ήταν καλοδεχούμενο νέο για εμάς, που πιστεύουμε ότι υπερχρέωση σημαίνει εύθραυστη δημοσιονομική θέση, η οποία με τη σειρά της περιορίζει την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα σοκ. Όπως, ωστόσο, έχουν επισημάνει αρκετοί, οι οικονομικές υποθέσεις στις οποίες στηρίζεται αυτό το ευνοϊκό σενάριο της κυβέρνησης Τραμπ φαίνεται να είναι ανέφικτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!