Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μαγικό» το τρίτο τρίμηνο για τα ελληνικά ομόλογα
[Η Ναυτεμπορική]: «Μαγικό» το τρίτο τρίμηνο για τα ελληνικά ομόλογα

[Η Ναυτεμπορική]: «Μαγικό» το τρίτο τρίμηνο για τα ελληνικά ομόλογα

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ άσκησαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος για μία ακόμη φορά υπογράμμισε την ανάγκη για δημοσιονομικές πολιτικές οι οποίες θα στηρίξουν τις εξασθενημένες μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης. Σε συνέντευξή του στους FT , ο Ντράγκι επανέλαβε ότι η ανάγκη να συμπληρωθεί η νομισματική πολιτική με δημοσιονομικά μέτρα είναι σήμερα πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.

Οι περισσότερες αποδόσεις των 10ετών αυξήθηκαν έως τρεις μονάδες βάσης, αν και τα εξασθενημένα στοιχεία για τον πληθωρισμό από Ισπανία και Γερμανία περιόρισαν τις τάσεις ρευστοποίησης που σημειώθηκαν αμέσως μετά τα σχόλια Ντράγκι. Η ΕΚΤ προχώρησε σε νέα μέτρα στήριξης στη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου, όμως έκτοτε επικρατούν ανησυχίες ότι φθάνει στα όριά της, εάν δεν υπάρξει συμβολή από τις κυβερνήσεις με μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής. Οι ανησυχίες αυτές πυροδότησαν ρευστοποιήσεις, κυρίως σε μακροπρόθεσμα ομόλογα Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού αυξήθηκε σε υψηλό εβδομάδας, στο -0,54%, ενώ του 30ετούς κλιμακώθηκε πέντε μονάδες βάσης, στο -0,07%. Καθ’ όλη τη διάρκεια όμως του Σεπτεμβρίου, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών και γαλλικών αυξήθηκαν 15 μονάδες βάσης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τις αρχές του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!