Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μαγευτικός «Καρυοθραύστης» από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας
[Η Ναυτεμπορική]: Μαγευτικός «Καρυοθραύστης» από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας

[Η Ναυτεμπορική]: Μαγευτικός «Καρυοθραύστης» από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας

Η παραμυθένια αυτή ιστορία ξετυλίγεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη, σε μια μεγάλη γιορτή, όπου η μικρή Κλάρα περιμένει το δώρο από τον νονό της.

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων με τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο, ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών, ο «Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, χορευτή παγκοσμίου φήμης που, για πολλά χρόνια, υπήρξε αστέρι των Μπαλέτων Μπολσόι, τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας είναι από τις πιο δυναμικές σχολές του κλασικού μπαλέτου στη Μόσχα. Συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής και  κερδίζουν αναγνώριση, αναβιώνοντας παραστάσεις που αντέχουν στον χρόνο, χαρίζοντας συγκίνηση και έμπνευση.

Πάντα συναρπαστικός και συγκινητικός

Ο «Καρυοθραύστης» μάς ταξιδεύει στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και τα όνειρα της παιδικής ηλικίας, εκεί όπου όλα είναι πιθανά και δυνατά, μέσα από τη μαγευτική μουσική του  Τσαϊκόφσκι και το λιμπρέτο που βασίστηκε στο παραμύθι «Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών» του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν, που διασκευάστηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!