Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Mackmyra AI Whisky: Το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη
[Η Ναυτεμπορική]: Mackmyra AI Whisky: Το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη

[Η Ναυτεμπορική]: Mackmyra AI Whisky: Το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη

«To τέλειο μείγμα: Γνωρίστε το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη» προτρέπει το αποστακτήριο Mackmyra Whisky, το οποίο εδρεύει στη Σουηδία.

Σε συνεργασία με τη φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας Fourkind και τη Microsoft, το αποστακτήριο αναφέρει πως συνδύασε τεχνικές απόσταξης που πάνε σχεδόν 1.000 χρόνια πίσω με τεχνολογία του 21ου αιώνα. «Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι δίνει στο ουΐσκι τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Τα ουίσκι δεν διαφοροποιούνται απλά από τα διαφορετικά τους συστατικά, αλλά επίσης από τα ξύλινα βαρέλια στα οποία αποθηκεύονται. Αντί για απλά δοχεία, τα ίδια τα βαρέλια παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στο να δίνουν στο κάθε μείγμα το μοναδικό του άρωμα» αναφέρουν οι δημιουργοί του.

Όταν γίνεται αρχικά η απόσταξη, είναι ένα καθαρό υγρό που μπορεί να πάρει διάφορους «χαρακτήρες». Για να αποκτήσει το άρωμα, τη γεύση και το χρώμα που έχει το τελικό προϊόν, πρέπει πρώτα να περάσει χρόνια σε ξύλινα βαρέλια: Πρόκειται για το στάδιο της «ωρίμανσης».

Οι «μετρ» του ουΐσκι, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της απόσταξης, περνούν χρόνια δοκιμάζοντας και «πειράζοντας» το ουΐσκι για να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές γεύσεις, μετατρέποντας τη χημεία σε τέχνη- και εδώ είναι που το Machmyra Whisky φέρνει στην «εξίσωση» την τεχνητή νοημοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!