Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η μάχη των ομολόγων: Πώς η Ελλάδα πήρε το πάνω χέρι
[Η Ναυτεμπορική]: Η μάχη των ομολόγων: Πώς η Ελλάδα πήρε το πάνω χέρι

[Η Ναυτεμπορική]: Η μάχη των ομολόγων: Πώς η Ελλάδα πήρε το πάνω χέρι

Της Νατάσας Στασινού
[email protected]

Εννέα χρόνια μετά την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την εισαγωγή στο μηχανισμό στήριξης, οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς και το κόστος δανεισμού της χώρας υποχωρεί αισθητά. Αυτό επισημαίνει σε ανάλυσή του το Reuters, υπενθυμίζοντας ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι εκείνα με την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρωζώνη, έχοντας πετύχει να δουν τις αποδόσεις τους ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνες μίας πολύ μεγαλύτερης οικονομίας, της Ιταλίας.

Η απόδοση του ελληνικού κρατικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας υποχώρησε αυτόν τον μήνα χαμηλότερα από του αντίστοιχου ιταλικού για πρώτη φορά από το 2008, κάτι που όπως σχολιάζει το Reuters είναι αξιοσημείωτο δεδομένου ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας είναι τέσσερις βαθμίδες χαμηλότερη από εκείνη της Ιταλίας.

Με το αξιόχρεο της χώρας να βαθμολογείται από τους τρεις μεγάλους οίκους Β1/Β+/ΒΒ-, η Ελλάδα απέχει ακόμη από την επενδυτική διαβάθμιση, γεγονός που σημαίνει ότι οι τίτλοι της δεν μπορούν να ενταχθούν σε αρκετούς από τους δείκτες που παρακολουθούν οι διεθνείς επενδυτές. Παρόλα αυτά φέτος τα ελληνικά ομόλογα πετυχαίνουν από επιλογή υψηλού ρίσκου να μετατραπούν σε τοποθέτηση «mainstream», όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο στην ανάλυσή του, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Η μάχη των ομολόγων: Οι Έλληνες πήραν το πάνω χέρι έναντι της Ρώμης».

«Προτιμούμε το ελληνικό χρέος έναντι του ιταλικού» επιβεβαιώνει ο Ντικ Γουόλ, διαχειριστής της Merian Global Investors, η οποία άρχισε να αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα τον Μάιο του 2017, όταν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν στη βάση μίας ατζέντας για την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!