Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λουκέτο σε εργοστάσιο της Μαΐλλης
[Η Ναυτεμπορική]: Λουκέτο σε εργοστάσιο της Μαΐλλης

[Η Ναυτεμπορική]: Λουκέτο σε εργοστάσιο της Μαΐλλης

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Ακόμα έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα της αποβιομηχάνισης στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θράκη προσθέτει το προδιαγεγραμμένο λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών συσκευασίας της Μαΐλλης στον Έβρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «N», μετά από απόφαση του επενδυτικού fund Harvard Investment Group (HIG), που από το 2014 έχει εξαγοράσει τη Μαΐλλης, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον σταδιακό τερματισμό των λειτουργιών του εργοστασίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο βασικός λόγος αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι ότι η Μαΐλλης διατηρεί εργοστάσιο με ομοειδές αντικείμενο παραγωγής στην Πολωνία, το οποίο έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στις μεγάλες αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, σε αντίθεση με αυτό του Έβρου που έχει να αντιμετωπίσει υψηλά μεταφορικά κόστη, καθώς και τα άλλα προβλήματα που φθίνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας. Πάντως, από τους ίδιους κύκλους εκφράζεται η βεβαιότητα ότι το έτερο εργοστάσιο της Μαΐλλης στα Οινόφυτα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, καθώς παράγει άλλου τύπου υλικά συσκευασίας.

Σε κάθε περίπτωση, το προαναγγελθέν λουκέτο είναι ακόμα ένα πλήγμα για την τοπική οικονομία και κοινωνία, δεδομένου ότι στο εργοστάσιο του Έβρου απασχολούνται 59 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, που έχει αντικείμενο την παραγωγή μεταλλικών, πλαστικών και χάρτινων ειδών συσκευασίας και υλικών και μηχανών συσκευασίας, μέσα στο 2017 ολοκλήρωσε τη μεταφορά της έδρας της από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!