Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λουίτζι ντι Μάιο: Οι αγορές είναι προκατειλημμένες εναντίον της Ρώμης
[Η Ναυτεμπορική]: Λουίτζι ντι Μάιο: Οι αγορές είναι προκατειλημμένες εναντίον της Ρώμης

[Η Ναυτεμπορική]: Λουίτζι ντι Μάιο: Οι αγορές είναι προκατειλημμένες εναντίον της Ρώμης

Μπορεί Ρώμη και Βρυξέλλες να βρίσκονται στα «χαρακώματα», όμως η ιταλική κυβέρνηση εμμένει στις προθέσεις για μείωση του φορολογικού βάρους των Ιταλών, με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο, να κατηγορεί τις αγορές ότι είναι αρνητικά προκατειλημμένες.

Η ιταλική κυβέρνηση θα ενεργήσει με σύνεση στα δήμοσια οικονομικά, εμμένει όμως στην πρόθεση για φοροελαφρύνσεις, παρότι γνωρίζει ότι τέτοιου είδους συζητήσεις εγείρουν ανησυχίες στους κατόχους του ιταλικού χρέους, υπογράμμισε χθες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο.

Όπως δήλωσε ο κ. ντι Μάιο, το άνοιγμα της «ψαλίδας» αποδόσεων μεταξύ ιταλικών και γερμανικών ομολόγων από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση δείχνει ότι οι αγορές είναι αρνητικά προκατειλημμένες απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Το spread είναι σημαντικό και θα συμπεριφερθούμε υπεύθυνα… αλλά για να μειωθούν οι φόροι θα πρέπει να γίνουν τολμηρές επιλογές και θέλουμε τουλάχιστον να είμαστε σε θέση να το συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. ντι Μάιο στο περιθώριο συνεδρίου. «Εάν δεν μπορούμε να συζητήσουμε φοροελαφρύνσεις για να μην διευρύνεται το spread, τότε ας διορίσουμε έναν οίκο αξιολόγησης ως κυβέρνηση κι ας τα μαζέψουμε να πάμε σπίτι μας», πρόσθεσε ο κ. ντι Μάιο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους, δηλώνοντας ότι η Ιταλία μπορεί να αποφύγει την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας, θα πρέπει όμως να λάβει μέτρα μείωσης των δαπανών και όχι σε αυξήσεις φόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!