Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο: Παραγωγή αιολικής ενέργειας από την επιτάχυνση των τρένων
[Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο: Παραγωγή αιολικής ενέργειας από την επιτάχυνση των τρένων

[Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο: Παραγωγή αιολικής ενέργειας από την επιτάχυνση των τρένων

Η νεοσύστατη εταιρεία της 27χρονης Σάρλοτ Σλίνγκσμπι επιδιώκει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, εκμεταλλευόμενη την ένταση των ανέμων εντός υφιστάμενων υποδομών όπως γέφυρες και σήραγγες από όπου περνούν τρένα. Η βρετανική εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ υλικό για την συγκομιδή αιολικής ενέργειας χαμηλής ισχύος και κατασκευάζει ένα πιλοτικό έργο στη νέα γραμμή τρένου του Λονδίνου, London Crossrail.

Η Σλίνγκσμπι ίδρυσε την εταιρεία Moya Power ως μέρος των μεταπτυχιακών σπουδών της στο Imperial College και το Royal College of Art του Λονδίνου. Η επίσημη ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο της εταιρείας περιγράφει το στόχο συγκομιδής αιολικής ενέργειας σε διάφορες τοποθεσίες, όπως γέφυρες ή προσόψεις κτιρίων. Τα τυπωμένα, ημιδιαφανή φύλλα που χρησιμοποιούνται είναι ελαφρά, χαμηλού κόστους, ευέλικτα και με δυνατότητα εφαρμογής σε μεγάλη κλίμακα.

Το υλικό έχει σχεδιαστεί για την χαμηλή παραγωγή αιολικής ενέργειας, η οποία βρίσκεται σε αφθονία γύρω από υπάρχουσες υποδομές. Αυτό περιλαμβάνει δονήσεις και ανέμους χαμηλής ταχύτητας που παράγουν ενέργεια 24 ώρες την ημέρα, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν σε διαφορετικά αχρησιμοποίητες επιφάνειες, κρυμμένες από το κοινό, αναφέρει η εταιρεία.

Μία από αυτές τις υποδομές είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του London Crossrail. Το υλικό Moya έχει εγκατασταθεί σε σήραγγες, όπου ο αέρας από τις αμαξοστοιχίες που περνούν προκαλεί την κίνηση των προεξοχών στα φύλλα και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!