Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβυκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβυκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβυκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος

Ακίλα Σαλέχ

Σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ, ο οποίος τάσσεται στο πλευρό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο Λίβυος αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο, κατηγόρησε την Άγκυρα πως «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος στο έδαφος της Λιβύης».

«Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) άνοιξε την πόρτα στις τρομοκρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις για τον έλεγχο της Λιβύης» επεσήμανε, παράλληλα, επικρίνοντας τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ GNA και Άγκυρας.

Άλλωστε, οι δύο πλευρές, στα τέλη Νοεμβρίου, υπέγραψαν δύο μνημόνια συνεννόησης, τα οποία αφορούσαν τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου επανέλαβε ότι «τα μνημόνια που συνήφθησαν με την Τουρκία, δεν έλαβαν την έγκριση του Κοινοβουλίου της Λιβύης και γι’ αυτό πρέπει να θεωρηθούν άκυρα και κενά περιεχομένου».

Άφησε δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής αιτήματος στην Αίγυπτο για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας, στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στην αφρικανική χώρα.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να καταγγείλει ότι ομάδες παραστρατιωτικών που πρόσκεινται στην GNA, προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις της εν εξελίξει κατάπαυσης του πυρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν εννέα μηνών πολεμικών συγκρούσεων, οι αντιμαχόμενες πλευρές κατέληξαν σε προσωρινή εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα ξημερώματα της Κυριακής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!