Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: «Ναι» σε τουρκική στρατιωτική βοήθεια λέει η κυβέρνηση της Τρίπολης
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: «Ναι» σε τουρκική στρατιωτική βοήθεια λέει η κυβέρνηση της Τρίπολης

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: «Ναι» σε τουρκική στρατιωτική βοήθεια λέει η κυβέρνηση της Τρίπολης

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη έχει αποδεχθεί την προσφορά της Τουρκίας για στρατιωτική και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς επιδιώκει να αποκρούσει μια επίθεση που οδηγείται από δυνάμεις πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Al Jazeera.

Όπως τονίζεται η κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις για να θέσει σε εφαρμογή τη συμφωνία ασφάλειας που συνήφθη με την Άγκυρα το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «υπήρξε μια πολύ σημαντική συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων της κυβέρνησης και στρατιωτικών διοικητών που εμπλέκονται στην υπεράσπιση της πρωτεύουσας από τις δυνάμεις του Χαφτάρ. Λένε ότι τώρα θέτουν σε εφαρμογή το μνημόνιο συνεννόησης που έχει σφραγιστεί μεταξύ του Φάγεζ Σάρατζ και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια».

Όλα αυτά σημειώνονται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) Χαλίφα Χαφτάρ ότι η μάχη για την Τρίπολη εισέρχεται σε νέα, «αποφασιστική» φάση.

Πριν από οκτώ μήνες, ο Χαφτάρ διέταξε να αρχίσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας. Όμως παραστρατιωτικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την ΚΕΕ πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση και σταμάτησαν την προέλαση του ΛΕΣ. Το αδιέξοδο στα μέτωπα έχει παγιωθεί εδώ και μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!