Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: 800.000 μετανάστες θα φύγουν για Ευρώπη λόγω πολέμου
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: 800.000 μετανάστες θα φύγουν για Ευρώπη λόγω πολέμου

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: 800.000 μετανάστες θα φύγουν για Ευρώπη λόγω πολέμου

Ένας πόλεμος στη Λιβύη θα μπορούσε να ωθήσει στην μετανάστευση, με προορισμό τα ευρωπαϊκά παράλια, περισσότερους από 800.000 πρόσφυγες, προειδοποίησε σήμερα ο Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, σε συνεντεύξεις του σε δύο ιταλικές εφημερίδες.

“Δεν θα υπήρχαν μόνο οι 800.000 μετανάστες που είναι ενδεχομένως έτοιμοι να φύγουν, θα υπήρχαν και Λίβυοι” που θα έφευγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο “ενώ στη νότια Λιβύη οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν ξαναρχίσει τη δράση τους”, είπε ο Σάρατζ μιλώντας στην εφημερίδα La Republicca.

Η Λιβύη είναι χώρα διέλευσης για τους Αφρικανούς μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

“Είμαστε αντιμέτωποι με έναν επιθετικό πόλεμο που θα μπορούσε να διασπείρει το καρκίνωμά του σε όλη τη Μεσόγειο. Η Ιταλία και η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένες και σταθερές για να αποτρέψουν τον επιθετικό πόλεμο του Χαλίφα Χάφταρ, ενός ανθρώπου που πρόδωσε τη Λιβύη και τη διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε, προειδοποιώντας επίσης ότι θα μπορούσαν να πληγούν και “οι γειτονικές χώρες” από τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη από τις 4 Απριλίου στα νότια της Τρίπολης μεταξύ των δυνάμεων της ΚΕΕ –η οποία έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα– και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!