Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λίνα Μενδώνη για Μυρσίνη Ζορμπά: «…με αλχημείες η αλήθεια δεν κρύβεται»
[Η Ναυτεμπορική]: Λίνα Μενδώνη για Μυρσίνη Ζορμπά: «…με αλχημείες η αλήθεια δεν κρύβεται»

[Η Ναυτεμπορική]: Λίνα Μενδώνη για Μυρσίνη Ζορμπά: «…με αλχημείες η αλήθεια δεν κρύβεται»

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της νυν υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη και της πρώην υπουργού κας Μυρσίνης Ζορμπά σχετικά με την ΠΥΡΚΑΛ και τον χαρακτηρισμό της ως ιστορικό τόπο.

Ανακοίνωσή του το υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «αν η κα Ζορμπά επιθυμούσε πράγματι τον χαρακτηρισμό της ΠΥΡΚΑΛ, δεν θα εξαντλούσε την προθεσμία για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης».

Η ανακοίνωση

Η τ. υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, επιχειρεί να καλύψει τις ευθύνες της, κρυπτόμενη πίσω από προσχηματικές δηλώσεις και έωλες κατηγορίες, δηλώνοντας ότι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα», επειδή απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του χαρακτηρισμού ως ιστορικού τόπου του συγκροτήματος της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, απάντησε ότι «θα αναπέμψει το ζήτημα στο ΚΣΝΜ, προκειμένου να τύχει νέας γνωμοδότησης, καθώς η υπουργική απόφαση χαρακτηρισμού δεν είχε υπογραφεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία», σημειώνοντας ότι «αν υπήρχε η πολιτική βούληση θα μπορούσε να έχει υπογραφεί η πράξη».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η εικόνα είναι η εξής:

  1. Το θέμα χαρακτηρισμού της ΠΥΡΚΑΛ εισήχθη στο ΚΣΝΜ στις 6/6/2019, αλλά ανεβλήθη, για να πραγματοποιηθεί αυτοψία από τα μέλη του Συμβουλίου.
  2. Στις 12/6/2019 πραγματοποιήθηκε η αυτοψία.
  3. Το θέμα επανήλθε στο ΚΣΝΜ στις 27/6/2019, ήτοι 21 ημέρες αργότερα από την πρώτη εισαγωγή του.
  4. Η κ. Ζορμπά υπέγραψε την υπουργική απόφαση στις 5/7/2019, οπότε και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!