Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι λίμνες του Τιτάνα μοιάζουν περισσότερο με τη Γη από όσο νομίζαμε
[Η Ναυτεμπορική]: Οι λίμνες του Τιτάνα μοιάζουν περισσότερο με τη Γη από όσο νομίζαμε

[Η Ναυτεμπορική]: Οι λίμνες του Τιτάνα μοιάζουν περισσότερο με τη Γη από όσο νομίζαμε

Ο δορυφόρος του Κρόνου είναι ένας κόσμος γεμάτος ενδιαφέροντα μυστικά που θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις τον πλανήτη μας.
Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν συνεχώς ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Τιτάνα, τον δορυφόρο του Κρόνου, ο οποίος μπορεί να είναι μακριά από τη Γη με όρους αστρονομικής απόστασης, αλλά δείχνει να είναι κοντά με τον πλανήτη μας σε κάποια από τα επιμέρους χαρακτηριστικά του. Η διαστημοσυσκευή Cassini της NASA, η οποία μελέτησε διεξοδικά τον Κρόνο και τους δορυφόρους του, προσέφερε στην επιστημονική κοινότητα έναν πλούτο δεδομένων που εξακολουθεί η επιστημονική κοινότητα να μελετά, προκειμένου να κατανοήσει περισσότερο τον Τιτάνα.
Ο στόχος των επιστημόνων είναι να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο υδρολογικός κύκλος του μεθανίου στον Τιτάνα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως μας ενημερώνει η επιθεώρηση New Atlas, η Γη με τον Τιτάνα, μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Πέρα από το γεγονός ότι η πίεση της ατμόσφαιρας στον Τιτάνα είναι 1,45 φορές εκείνη της Γης, ενώ τόσο η Γη όσο και ο Τιτάνας είναι τα μόνα ουράνια σώματα στο Ηλιακό μας Σύστημα που έχουν υγρά στην επιφάνειά τους σε σταθερή μορφή, όπως είναι οι λίμνες, οι θάλασσες και τα ποτάμια.
Ο υδρολογικός κύκλος του Τιτάνα είναι όμοιος με εκείνον της Γης, με εξάτμιση, σχηματισμό νεφών, βροχή και την τροφοδότηση των ποταμών με το αντίστοιχο υγρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!