Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο λιγοστός ύπνος και η πολλή δουλειά καταπονούν την καρδιά μας
[Η Ναυτεμπορική]: Ο λιγοστός ύπνος και η πολλή δουλειά καταπονούν την καρδιά μας

[Η Ναυτεμπορική]: Ο λιγοστός ύπνος και η πολλή δουλειά καταπονούν την καρδιά μας

Τα δυτικά πρότυπα ζωής, δηλαδή πολύ δουλειά και λίγος ύπνος είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας από τους σοβαρούς επιβαρυντικούς παράγοντες για τη λειτουργία της καρδιάς μας.

Ιάπωνες ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο που ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι σήμερα και κατά πόσο αυτό συνδέεται με την υγεία της καρδιάς και τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν άκρως απογοητευτικά.

Συγκεκριμένα, μελέτησαν 260 άνδρες μεταξύ 40 και 79 ετών, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Στη συνέχεια συνέκριναν τα δεδομένα αυτά με μια άλλη ομάδα 445 ανδρών ηλικίας 40-79 ετών επίσης, οι οποίοι όμως δεν είχαν υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσοι από τους άνδρες εργάζονταν 61 ή και περισσότερες εβδομαδιαίως είχαν διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν κάποιο έμφραγμα σε σύγκριση με τους άνδρες που εργάζονταν 40 ή και λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

Επίσης, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κοιμόντουσαν 5 ή και λιγότερες από 5 ώρες καθημερινά είχαν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν καρδιακό επεισόδιο σε σύγκριση με αυτούς που κοιμόντουσαν πάνω από 5 ώρες.

Τέλος, παρατήρησαν ότι τα άτομα που είχαν πάθει έμφραγμα είχαν κοιμηθεί ελάχιστα την εβδομάδα που προηγήθηκε του επεισοδίου ή δεν είχαν ξεκουραστεί τουλάχιστον 2 ή και περισσότερες ημέρες καθόλο το μήνα που προηγήθηκε του εμφράγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!