Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λέσβος: Πυρκαγιά και ένταση εντός του καταυλισμού στη Μόρια
[Η Ναυτεμπορική]: Λέσβος: Πυρκαγιά και ένταση εντός του καταυλισμού στη Μόρια

[Η Ναυτεμπορική]: Λέσβος: Πυρκαγιά και ένταση εντός του καταυλισμού στη Μόρια

Απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε νωρίτερα στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου από νωρίς το απόγευμα επικρατεί σκηνικό μεγάλης έντασης, με επέμβαση της αστυνομίας λόγω επεισοδίων.

Προηγήθηκαν δύο πυρκαγιές: η πρώτη στις 16:45 σε απόσταση περίπου 400 μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, και η δεύτερη περίπου 20 λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, σε οικίσκους, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Υπάρχουν πληροφορίες, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα» αναφέρει επισήμως το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρεί να καταλάβει το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Αστυνομικές ενισχύσεις αναχωρούν για Μυτιλήνη, ενώ στο νησί σπεύδουν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κι ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι στο ΚΥΤ της Μόριας είναι σήμερα περισσότεροι από 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!