Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λένα Φιλίπποβα: «…η ανθρώπινη επαφή, η κατανόηση, η δυνατότητα να μοιραστείς…»
[Η Ναυτεμπορική]: Λένα Φιλίπποβα: «…η ανθρώπινη επαφή, η κατανόηση, η δυνατότητα να μοιραστείς…»

[Η Ναυτεμπορική]: Λένα Φιλίπποβα: «…η ανθρώπινη επαφή, η κατανόηση, η δυνατότητα να μοιραστείς…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
Ένα από τα πιο γοητευτικά θεατρικά έργα του Χάρολντ Πίντερ, «Ο Εραστής» (1963), ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά από την Εταιρεία Θεάτρου ΗΘΩ, στο Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94).

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει απομονωμένο σ’ ένα καλόγουστο σπίτι σε προάστιο. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού -τον πρωινό αποχαιρετισμό, την υποδοχή του άνδρα ύστερα από τη συνηθισμένη κουραστική μέρα στη δουλειά, το γεύμα, τη χαλαρή συζήτηση. Μερικές φορές την εβδομάδα, ύστερα από κανονισμένο ραντεβού, το σπίτι του ζευγαριού επισκέπτεται ο εραστής της γυναίκας.

Ένα ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και τον χρόνο στήνει ο Χάρολντ Πίντερ στον «Εραστή», καταγράφοντας την άβυσσο που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της καθημερινής ζωής. Εκεί ζουν οι φαντασιώσεις, οι συνειδητές και οι ασυνείδητες επιθυμίες των ηρώων. Έχοντας από καιρό χάσει την προσωπική τους ταυτότητα και τη μεταξύ τους επαφή, φλυαρούν, θέλοντας να κρύψουν το εσωτερικό τους δράμα. Η ερωτική, όμως, απιστία θα αποκαλύψει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο τη βαθιά μοναξιά που τους συνδέει, αλλά και την απεγνωσμένη τους ανάγκη για κατανόηση και αληθινή επικοινωνία.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Λένα Φιλίπποβα. Μιλήσαμε μαζί της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!