Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λευτέρης Γιοβανίδης: «…Μόνο άμα έχεις πίστη σε σένα, μπορείς να κερδίσεις…»
[Η Ναυτεμπορική]: Λευτέρης Γιοβανίδης: «…Μόνο άμα έχεις πίστη σε σένα, μπορείς να κερδίσεις…»

[Η Ναυτεμπορική]: Λευτέρης Γιοβανίδης: «…Μόνο άμα έχεις πίστη σε σένα, μπορείς να κερδίσεις…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
Σκηνοθετώντας για το θέατρο ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα Έριχ Κέστνερ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «μάστορας των μικρών μορφών» και «συγγραφέας – κλειδί της γερμανικής μεσοπολεμικής εποχής», ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης μάς μιλά για την παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ».

Σαν ένα αστυνομικό έργο για παιδιά, αυτή η γοητευτική ιστορία καταδίωξης, στην οποία οι καλές δυνάμεις του κόσμου, που αντιπροσωπεύονται από τα παιδιά, στρέφονται κατά των κακών, δηλαδή των ενηλίκων, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε ελεύθερη απόδοση της Μιμής Ντενίση, στο «Θέατρον» του «Ελληνικού Κόσμου».

Ο Λευτέρης Γιοβανίδης σκηνοθετεί τη μεγαλύτερη παιδική παραγωγή των τελευταίων ετών, ένα έργο – έκπληξη για τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητά του, τρυφερό, συγκινητικό και, ταυτόχρονα, ξεκαρδιστικό, και μιλά για την παράσταση, για τα μηνύματά της και για τη δύσκολη εποχή μας.

Για τι μιλάει αυτό το αστυνομικό έργο για παιδιά;

Είναι μια ιστορία για την αθωότητα των παιδιών και τη δύναμη που αντλούν από αυτήν. Ένα παιδί έρχεται αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα μιας μεγαλούπολης και, με την πίστη του στο καλό, δηλαδή στον εαυτό του, αντιμετωπίζει το κακό και κερδίζει στο τέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!