Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λάτιν γεύσεις premium σοκολάτας made in Greece
[Η Ναυτεμπορική]: Λάτιν γεύσεις premium σοκολάτας made in Greece

[Η Ναυτεμπορική]: Λάτιν γεύσεις premium σοκολάτας made in Greece

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Το περσινό καλοκαίρι ξεκίνησε να λειτουργεί στις γειτονιές του Παγκρατίου η πιο μικρή σοκολατοβιομηχανία της χώρας με το πιο μεγάλο όραμα. Πρόκειται για την εταιρεία Kakau Worship, οι ιδρυτές της οποίας, ο Άρης Φλόκας και ο Αναστάσιος Θεοδοσιάδης, έχοντας ανακαλύψει την κουλτούρα του κακάο στη Νότια Αμερική, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην παραγωγή σοκολάτας από βιολογικούς σπόρους που έπονται σε πολιτικές δίκαιου εμπορίου.

Μια νέα κατηγορία

«Ο στόχος μας είναι η σύνδεση του κακάο με τη σοκολάτα. Αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο για τον καταναλωτή. Η παραγωγή premium σοκολάτας με συγκεκριμένες ποικιλίες κακάο, εν προκειμένω από το Περού και τη Γουατεμάλα, ανοίγει μια νέα κατηγορία στην αγορά. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που οι καταναλωτές προσεγγίζουν το κακάο, είτε ως ρόφημα είτε ως πλάκα σοκολάτας, ξεκινώντας από τον σπόρο» αναφέρει, μιλώντας στη «Ν», ο κ. Φλόκας προσθέτοντας ότι «στην παραγωγική διαδικασία η χρήση της ζάχαρης καρύδας κινείται στην κατεύθυνση της ισορρόπησης της γεύσης και όχι στη λογική της γλυκύτητας. Τα προϊόντα μας βασίζονται σε μια αμιγώς βιολογική και υψηλής διατροφικής αξίας προσέγγιση, πάντα στον άξονα της προμήθειας κακάο που παράγεται με fair trade πρακτικές».

Σημαντικό συστατικό της «συνταγής» του εγχειρήματος της δημιουργίας της Kakau Worship αποτελεί τόσο η εξοικείωση με το κακάο που απέκτησε ο κ. Φλόκας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λατινική Αμερική, το Περού και τη Γουατεμάλα, όσο και η προσωπική έρευνα, μελέτη και ερασιτεχνική πρακτική των δύο ιδρυτών που διήρκεσε αρκετό διάστημα. «Στην αρχή ξεκινήσαμε με μια οικιακή συσκευή να παράγουμε σοκολάτες, τις οποίες διαθέταμε σε φίλους και γνωστούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!