Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Lamda: Στο Δημόσιο η ευθύνη για το μπλοκάρισμα στο Ελληνικό
[Η Ναυτεμπορική]: Lamda: Στο Δημόσιο η ευθύνη για το μπλοκάρισμα στο Ελληνικό

[Η Ναυτεμπορική]: Lamda: Στο Δημόσιο η ευθύνη για το μπλοκάρισμα στο Ελληνικό

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

«Η Lamda Development έχει ολοκληρώσει όλες τις συμβατικές ενέργειες στις οποίες υποχρεούται και εναπόκειται στην ευθύνη των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών να προχωρήσουν τη διαδικασία προκειμένου να ξεκινήσει το έργο στο Ελληνικό».

Τα παραπάνω τόνισε χθες μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπλαση του παλιού αεροδρομίου ο διευθύνων σύμβουλός της, Οδυσσέας Αθανασίου, απαντώντας εμμέσως στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου των 8 δισ. στη Lamda, υποστηρίζοντας «ότι το έργο καθυστερεί με ευθύνη του παραχωρησιούχου και όχι της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η εταιρεία έχει αποστείλει στους αρμόδιους δημόσιους φορείς την Περιβαλλοντική Μελέτη στις 18.2.19, το σχέδιο οργάνωσης του πάρκου στις 5.2.19, τις μελέτες για τους όρους της εμπορικής συμφωνίας που θα συναφθεί για το καζίνο στις 15.2.19.

Ο επικεφαλής της Lamda έκανε και μια ιδιαίτερης σοβαρότητας επισήμανση. Όπως είπε, τα κείμενα και οι εισηγήσεις των δημοσίων φορέων πριν λάβουν τη μορφή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) θα πρέπει να τεθούν υπόψη της εταιρείας, η οποία θα χρειασθεί δύο εβδομάδες να τα μελετήσει και να προβεί σε τυχόν παρατηρήσεις – διορθώσεις. Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, τα οποία δύναται να εγείρουν ενστάσεις και ως εκ τούτου καθυστερήσεις στη συνέχεια της διαδικασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!