Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κτηματολόγιο: Καμία άλλη παράταση στην υποβολή δηλώσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Κτηματολόγιο: Καμία άλλη παράταση στην υποβολή δηλώσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Κτηματολόγιο: Καμία άλλη παράταση στην υποβολή δηλώσεων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται σε όλη τη χώρα η υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραταθεί περαιτέρω καμία από τις προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων.

Ήδη, για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στην οποία η προθεσμία δηλώσεων έληξε στις 14 Οκτωβρίου, το συνολικό ποσοστό δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης», ξεπέρασε το 68%.

Και στις Περιφερειακές Ενότητες όπου η προθεσμία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά συλλογής συνεχώς βελτιώνονται, το συνολικό φθάνει στο 68%, με ενδείξεις για περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο το συνολικό ποσοστό δηλώσεων αγγίζει το 97%, ενώ στη Λάρισα ξεπέρασε το 78%.

Την ίδια ώρα, τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή δικαιωμάτων για το 2019, καθώς ξεπέρασαν τις 700.000.

Στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες λήγει η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων στις 31 Οκτωβρίου, η πορεία των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητική κι αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα, αφού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τις προβλέψεις, αναμένεται να ξεπεράσει τον συμβατικό στόχο του 55% μέχρι το τέλος του μήνα, που είναι και προϋπόθεση για την ασφαλή μετάβαση στα επόμενα στάδια της κτηματογράφησης.

Η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται για όσους πολίτες δεν έχουν προσέλθει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης, χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!