Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι κρύβει η κινητικότητα στην Κεντροαριστερά
[Η Ναυτεμπορική]: Τι κρύβει η κινητικότητα στην Κεντροαριστερά

[Η Ναυτεμπορική]: Τι κρύβει η κινητικότητα στην Κεντροαριστερά

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Ραγδαίες για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια είναι οι εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με την κίνηση των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση,  Άννα Διαμαντοπούλου και  Γ. Φλωρίδη να οργανώσουν πανελλαδικά πέντε εκδηλώσεις (η πρώτη αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη) να αναγκάζει τη Φ. Γεννηματά να «τρέξει» άμεσα τα σενάρια διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ) που είχε στα συρτάρια της.

Η κ. Γεννηματά, με όπλο το γεγονός ότι η ΔΗ.ΣΥ, τουλάχιστον δημοσκοπικά, προσφέρει μέχρι στιγμής, πλην της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξασφάλισης μια βουλευτικής έδρας, κατάφερε να επαναπατρίσει το κίνημα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τον πρώην «πράσινο» και μέχρι πρότινος ανεξάρτητο βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο (ο οποίος ήταν κοντά στον Ευαγγ. Βενιζέλο και φλέρταρε μέχρι πρότινος με τη Ν.Δ.), ενώ απέσπασε από το Ποτάμι τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Παράλληλα «ομάδα των Λοχαγών» του Σημίτη, και για την ακρίβεια πέντε πρώην κυβερνητικά στελέχη, οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Φραγκλίνος Παπαδέλης, Μηνάς Σταυρακάκης και Δημήτρης Σωτηρλής δήλωσαν ότι στηρίζουν «την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την προσπάθειά της να οικοδομήσει μια νέα, μεγάλη και ισχυρή Κεντροαριστερά, ικανή να οδηγήσει στην ανάκτηση της ηγεμονίας των πολιτικών ιδεών, στη συλλογική μας αυτογνωσία, αλλά και στην αποκατάσταση του δημόσιου ήθους και την ηθική της ατομικής και συλλογικής ευθύνης».

Κοντά στη ΔΗ.ΣΥ φαίνεται να βρίσκεται και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, η οποία, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, υποστήριξε πως «η κίνηση της Διαμαντοπούλου είναι αντίθετη προς το κάλεσμα της δημοκρατικής συμπαράταξης». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «προσωπικά προτιμώ ένα κάλεσμα του 6% από το κάλεσμα του 0%».

Στα αρνητικά οι αντιδράσεις και η κόντρα με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και οι εκατέρωθεν βολές μεταξύ ΔΗ.ΣΥ και τις ομάδας των τριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!