Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη νίκη της Airbnb στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη νίκη της Airbnb στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη νίκη της Airbnb στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

H αμερικανική Αirbnb πέτυχε σήμερα μία μεγάλη νίκη σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι είναι μία online πλατφόρμα και όχι κανονική κτηματομεσιτική εταιρεία και επομένως μπορεί να εξαιρεθεί από τους αυστηρούς κανόνες της Ε.Ε. για την κτηματαγορά.

Κατά της εταιρείας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η γαλλική ένωση τουρισμού AHTOP σε μία υπόθεση, που έρχεται να υπογραμμίσει τον οξύτατο ανταγωνισμό που αισθάνονται οι παραδοσιακές επιχειρήσεις από τους γίγαντες των online υπηρεσιών, αλλά και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Για την Airbnb η γαλλική υπόθεση ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με την εταιρεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα οργανωθούν στο Παρίσι.

Το ΔΕΚ ουσιαστικά αποδέχθηκε τα επιχειρήματα της Airbnb πως δεν είναι κτηματοσίτης. «Η φύση των δεσμών ανάμσεα στην υπηρεσία και τις προβλέψεις της διαμονής δεν δικαιολογούν την αφαίρεσή της από την κατηγορία της υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας» αναφέρει στην απόφασή του.

Παράλληλα το δικαστήριο επικρίνει την Γαλλία επειδή δεν ενημέρωσε την Ευρωπαική Επιτροπή για την υποχρέωση της Airbnb να βγάλει επαγγελματική άδεια πρακτορείου real estate.

H εταιρεία υποδέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση τονίζοντας ότι ήδη συνεργάζεται με περισσότερες από 500 κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, τηρώντας τους κανόνες και πληρώνοντας τους φόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!