Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη ιταλική μάχη στο σημερινό Eurogroup
[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη ιταλική μάχη στο σημερινό Eurogroup

[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη ιταλική μάχη στο σημερινό Eurogroup

Συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν σήμερα στις Βρυξέλλες για μία συνεδρίαση με έντονο άρωμα Ιταλίας, η οποία θα μπορούσε να έχει και «ολίγη» από Ελλάδα.

Η χώρα μας απουσιάζει από την επίσημη ατζέντα και σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είναι μεταξύ των θεμάτων, που προκαλούν πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους. Ωστόσο στο περιθώριο αναμένεται να γίνουν συζητήσεις για το φλέγον θέμα των συντάξεων. Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει αναφέρει ότι η απόφαση για τις συντάξεις θα ληφθεί εντός του Νοεμβρίου με μία έκτακτη σύνοδο του Eurogroup, η αποία θα προετοιμάσει τις αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση η ατζέντα προβλέπει συζήτηση για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, τις στρατηγικές ανάπτυξης και απασχόλησης, τη χρηματοπστωτική σταθερότητα και την τραπεζική ένωση. Στο πλαίσιο του πρώτου θέματος όλα τα βλέμματα να είναι βεβαίως στραμμένα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καλέσει τη Ρώμη να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό έως τις 13 Νοεμβρίου. Αν και στον ιταλικό Τύπο διαρρέουν πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση Λέγκας- Πέντε Αστέρων να βάζει νερό στο κρασί της σε κορυφαίες δεσμεύσεις της, όπως αυτές για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επισήμως η ιταλική πλευρά διαμηνύει πως δεν αλλάζει ρότα.

«Δεν υπάρχει Plan B» διεμήνυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζιουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!