Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη επίσκεψη Νουί για τα επόμενα τραπεζικά βήματα
[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη επίσκεψη Νουί για τα επόμενα τραπεζικά βήματα

[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμη επίσκεψη Νουί για τα επόμενα τραπεζικά βήματα

Της Ειρήνης Σακελλάρη

Στην Τράπεζα της Ελλάδος θα βρεθεί σήμερα η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί, η οποία θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι και την Τρίτη.

Η επίσκεψη της κ. Νουί γίνεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών και μοιραία τα αποτελέσματα αυτά θα απασχολήσουν τις διμερείς συναντήσεις της κ. Νουί με τους τραπεζίτες.

Η Ντανιέλ Νουί θα πρέπει να θεωρείται περίπου βέβαιο πως θα εστιάσει στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, επαναλαμβάνοντας μετ’ επιτάσεως το διαρκές αίτημα του Μηχανισμού να τρέξουν γρηγορότερα οι διαδικασίες εξυγίανσης των ισολογισμών των τραπεζών μέσα από την εκκαθάριση των χαρτοφυλακίων των NPLs. Επιμέρους θέματα που θα διαμορφώσουν τις συνθήκες εξυγίανσης των ισολογισμών των τραπεζών και θα υπηρετήσουν την παραπάνω αποστολή, αναμένεται να τεθούν και αυτά στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως για παράδειγμα οι πλειστηριασμοί και η πορεία τους ή οι αλλαγές που προγραμματίζονται στον νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

Άλλωστε, σε λίγους μήνες ακολουθεί το Supervisory Review and Evaluation Process (SREP). Οι επόπτες αξιολογούν και μετρούν τακτικά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε τράπεζα. Αυτή η βασική δραστηριότητα ονομάζεται διαδικασία εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης. Συνοψίζει όλα τα πορίσματα των εποπτών για δεδομένο έτος και παρέχει κατευθύνσεις ως προς τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί η κάθε τράπεζα.

Τα αποτελέσματα από αυτήν τη διαδικασία θα ανακοινωθούν μέσα στη χρονιά, κοντά στον Νοέμβριο, για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και κατ’ επέκταση και για τις ελληνικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!