Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: KPMG: Το φορολογικό κόστος για τη μεταβίβαση μιας οικογενειακής επιχείρησης
[Η Ναυτεμπορική]: KPMG: Το φορολογικό κόστος για τη μεταβίβαση μιας οικογενειακής επιχείρησης

[Η Ναυτεμπορική]: KPMG: Το φορολογικό κόστος για τη μεταβίβαση μιας οικογενειακής επιχείρησης

Με το φορολογικό κόστος για τη μεταβίβαση μιας οικογενειακής επιχείρησης, ασχολείται η ετήσια παγκόσμια έκθεση της KPMG, καταγράφοντας πως από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα, υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά στο ύψος του φόρου που καταβάλλεται για να μεταβιβαστεί μια οικογενειακή επιχείρηση από τη μία γενιά στην άλλη.

Όπως τονίζεται, κάποιες χώρες προσφέρουν σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις και την ανάπτυξη της επιχείρησης στα χέρια της επόμενης γενιάς, ενώ σε άλλες χώρες η μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη συναλλαγή, οδηγώντας σε σημαντικό κόστος.

«Σε σχέση με τα Ελληνικά δεδομένα», η Άντζελα Ηλιάδη, γενική διευθύντρια του Φορολογικού Τμήματος της KPMG στην Ελλάδα, σημειώνει πως «οι φορολογικοί συντελεστές στην χώρα βρίσκονται περίπου στο μέσο των συντελεστών όλων των χωρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα και έχουν παραμείνει σταθεροί για πολλά χρόνια».

«Σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι είτε η μεταβίβαση της οικογενειακής επιχείρησης γίνει εν ζωή είτε λόγω θανάτου», τονίζεται.

Παρόλο που κάποιες χώρες προσφέρουν ορισμένες φορολογικές απαλλαγές, η Ελλάδα προβλέπει κλιμακωτό τρόπο φορολόγησης με κάποια αφορολόγητα κλιμάκια για τους στενούς συγγενείς.

Από την άλλη πλευρά, ο Καναδάς και η Βενεζουέλα είναι μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη φορολογία στις μεταβιβάσεις οικογενειακών επιχειρήσεων λόγω θανάτου ή συνταξιοδότησης, ακόμη και μετά από όλες τις διαθέσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!