Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Κουρουμπλής: Στόχος μια εθνική πολιτική για τη ναυτιλία
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Κουρουμπλής: Στόχος μια εθνική πολιτική για τη ναυτιλία

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Κουρουμπλής: Στόχος μια εθνική πολιτική για τη ναυτιλία

Στον κρίσιμο ρόλο που έχει η ναυτιλία για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ομιλία του στο ναυτιλιακό συνέδριο με τίτλο «Η παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας», στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης και την ύπαρξη ενός διαλόγου με όλους τους φορείς και τα κόμματα, προκειμένου να θεσπιστεί μία εθνική πολιτική για τη ναυτιλία.

«Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας επεξεργάστηκε ένα αφήγημα με 14 στόχους», θέλοντας, όπως είπε ο υπουργός, «να παίξει ένα κεντρικό ρόλο στην προώθηση πολιτικών που θα απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις και το οποίο παρουσιάστηκε ήδη ως σχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής».

Αναφορικά με τον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι επιχειρείται ήδη η αναβάθμισή της, με την πρόσληψη 290 ωρομίσθιων καθηγητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και με την έγκριση για τη σύσταση άλλων 100 καινούργιων θέσεων καθηγητών.

Επίσης τόνισε ότι εντάχθηκαν 10 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό των σχολών σε όλα τα περιφερειακά προγράμματα στις περιφέρειες όπου βρίσκονται οι σχολές ναυτικής εκπαίδευσης, ενώ αποκαταστάθηκε ήδη η σίτιση για όλους τους σπουδαστές.

«Για πρώτη φορά συνδέθηκαν με μνημόνια συνεργασίας οι ΑΕΝ με ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ζητήθηκε να λειτουργήσει παράρτημα του Ναυτικού Πανεπιστημίου του ΙΜΟ στην Ελλάδα. Εγκαταστάθηκε στις ΑΕΝ σύγχρονο σύστημα “εξ αποστάσεως εκπαίδευσης”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!