Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Κουμουτσάκος για Συρία: Να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Κουμουτσάκος για Συρία: Να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Κουμουτσάκος για Συρία: Να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη

Την ανάγκη να επικρατήσει «σύνεση και αυτοσυγκράτηση» από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη» επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του για τις επιδρομές των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας κατά στόχων στη Συρία.

«Η καταδίκη κάθε χρήσης χημικών όπλων, πόσω μάλλον κατά αμάχων, είναι απερίφραστη. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών» τονίζει ο Κουμουτσάκος.

Όπως σημειώνει, «η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, όπου τελικώς δεν υιοθετήθηκε μια συγκεκριμένη πρόταση, παρά το ότι είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. υπογραμμίζει τέλος πως ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. «θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!