Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: O κόσμος παράγει ετησίως αστικά απόβλητα αρκετά να καλύψουν 800.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων
[Η Ναυτεμπορική]: O κόσμος παράγει ετησίως αστικά απόβλητα αρκετά να καλύψουν 800.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

[Η Ναυτεμπορική]: O κόσμος παράγει ετησίως αστικά απόβλητα αρκετά να καλύψουν 800.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

Ο κόσμος παράγει πάνω από δύο δισεκατομμύρια τόνους αστικών στερεών αποβλήτων κάθε χρόνο, αρκετά για να καλύψουν πάνω από 800.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Στην θλιβερή αυτή διαπίστωση κατέληξε μελέτη της Verisk Maplecroft, εταιρείες που ειδικεύεται στις έρευνες για τους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη.

Οι χειρότεροι ρυπαντές σε κατά κεφαλήν όρους είναι οι ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί παράγουν τριπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου των αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών και των τροφίμων. Και τούτο παρά το γεγο

Όσον αφορά την ανακύκλωση, η Αμερική μένει πολύ πίσω παναχρησιμοποιώντας μόνο το 35% των στερεών αποβλήτων. Στον αντίποδα η πιο αποτελεσματική χώρα είναι η Γερμανία, που ανακυκλώνει το 68% των υλικών.

Η Verisk Maplecroft έχει αναπτύξει δύο νέους δείκτες, σχετικά με την παραγωγή αποβλήτων και την ανακύκλωση. Η ερευνητική ομάδα της χρησιμοποιεί δημόσια διαθέσιμα στοιχεία, καθώς και ακαδημαϊκά δεδομένα για να αναπτύξει μια συνολική εικόνα του τρόπου δράσης των χωρών σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη κρίση, κυρίως λόγω πλαστικού.

Ο δείκτης παραγωγής αποβλήτων παρουσιάζει κατά κεφαλήν ποσοστά αστικών στερεών αποβλήτων, πλαστικών, τροφίμων και επικίνδυνων υλικών. Τα αστικά στερεά απόβλητα είναι σκουπίδια που συλλέγονται από τις τοπικές αρχές από οικιστικές, θεσμικές και εμπορικές πηγές.

Ενώ ο κόσμος παράγει ετησίως 2,1 δισεκατομμύρια τόνους σκουπιδιών, μόνο το 16% ανακυκλώνεται, ενώ το 46% είναι μη βιώσιμα.Η Κίνα και η Ινδία που καλύπτουν το 36% του παγκόσμιου πληθυσμού ευθύνονται για το 27% των αποβλήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!