Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορυφώνεται η κόντρα Κυβέρνησης – Ν.Δ. για τη Δικαιοσύνη
[Η Ναυτεμπορική]: Κορυφώνεται η κόντρα Κυβέρνησης – Ν.Δ. για τη Δικαιοσύνη

[Η Ναυτεμπορική]: Κορυφώνεται η κόντρα Κυβέρνησης – Ν.Δ. για τη Δικαιοσύνη

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στην Κυβέρνηση, μετά την πρόθεση της τελευταίας να προχωρήσει στη διαδικασία διορισμού νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, λίγες ημέρες πριν την αναμενόμενη ανακοίνωση της διενέργειας εθνικών εκλογών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνοντας πρόσκληση για την από κοινού απόφαση επιλογής προσώπων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δια του τομεάρχη Δικαιοσύνης την απέρριψε κατηγορηματικά κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία», καθώς και για πράξη «αντισυνταγματική και παράνομη». Η στάση της ΝΔ προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση Μαξίμου και υπουργού Δικαιοσύνης, με τον αρμόδιο υπουργό να διαμηνύει ότι «δεν θα κάνουμε πίσω».

Το κουβάρι των εξελίξεων, που οδήγησε στην αύξηση της πολιτικής έντασης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ξεκίνησε όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου έστειλε την επίμαχη επιστολή υποστηρίζοντας ότι «δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό ή νομικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Κώδικας Οργάνωσης Δικαστηρίων ρητά προβλέπει την ολοκλήρωσή της ακόμα και μετά τη διάλυση της Βουλής», αλλά «αντιλαμβανόμενος το πολιτικό ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει» κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει από κοινού την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή δε, απέκρουσε τις επικρίσεις για την απόφαση του Πρωθυπουργού να ορίσει ως ημερομηνία των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου υπογραμμίζοντας «την απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης κατά τη διενεργηθείσα διαδικασία προεπιλογής» της ηγεσίας στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!