Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η κόντρα Τραμπ- Πάουελ για το «ακριβό» δολάριο και ο φόβος νομισματικού πολέμου
[Η Ναυτεμπορική]: Η κόντρα Τραμπ- Πάουελ για το «ακριβό» δολάριο και ο φόβος νομισματικού πολέμου

[Η Ναυτεμπορική]: Η κόντρα Τραμπ- Πάουελ για το «ακριβό» δολάριο και ο φόβος νομισματικού πολέμου

Της Νατάσας Στασινού
[email protected]

Το δολάριο είναι σε χαμηλά τριών μηνών, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι είναι «υπερβολικά ισχυρό» για τα σχέδιά του. Και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί ευθέως Ευρώπη και Κίνα για σκόπιμη υποτίμηση των νομισμάτων τους, προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ο Τζερόμ Πάουελ, δεν φαίνεται διατεθειμένος ούτε να τον ακολουθήσει σε «νομισματικό πόλεμο» ούτε να υποκύψει στις πιέσεις του για άμεση και αποφασιστική μείωση των επιτοκίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον αναγκάσουν οι συνθήκες να το πράξει, σχολιάζει μερίδα αναλυτών και επισημαίνει ότι η όποια πρόβλεψη για την πορεία του αμερικανικού νομίσματος είναι αυτή τη στιγμή παρακινδυνευμένη.

Ο διοικητής της Federal Reserve έβαλε χθες φρένο στις προσδοκίες για μία μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο και αμύνηθκε της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας έναντι του Αμερικανού προέδρου και των αγορών. «Δεν υποκύπτουμε σε βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις» διεμήνυσε, ενώ ερωτηθείς εάν φοβάται ότι θα απογοητεύσει τις αγορές πρόσθεσε: «Δεν είναι δουλειά μας να κινούμαστε με βάση τις βραχυπρόθεσμες συνθήκες στις χρηματοοικονομικές αγορές».

Παρόλα αυτά τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της Fed δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τον αντίκτυπο, που θα έχουν οι δασμοί και οι συνεχείς αντιπαραθέσεις της Ουάσιγκτον με τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της χώρας και είναι βέβαιο ότι ορισμένα μέλη της αρμόδιας επιτροπής θα πιέσουν για μείωση ήδη από την επόμενη συνεδρίαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!