Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε ιστορικά υψηλά οι διεθνείς μετοχές
[Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε ιστορικά  υψηλά οι διεθνείς μετοχές

[Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε ιστορικά υψηλά οι διεθνείς μετοχές

Kοντά σε ιστορικά υψηλά κινήθηκαν οι διεθνείς μετοχές, με την προσοχή να στρέφεται στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Οριακές απώλειες στην Ευρώπη και υποτονικός όγκος συναλλαγών καθώς η Wall Street παρέμεινε κλειστή, λόγω της αργίας Μάρτιν Λούθερ Κιγκ. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI all-country έχει ενισχυθεί κατά 2,5% κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του έτους, καθώς η αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και η αισιοδοξία ότι τα χειρότερα έχουν παρέλθει για την παγκόσμια οικονομία συνεχίζουν να ωθούν τις διεθνείς μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά. Από τις αρχές του έτους ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 3% και ο τεχνολογικός Nasdaq σχεδόν 5%.

Στο «μέτωπο» των κεντρικών τραπεζών, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας συνεδριάζει αύριο, ενώ την Πέμπτη τα βλέμματα στρέφονται στην Ευρωζώνη και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,14%. Με πτώση 0,30% έκλεισε το Λονδίνο, ενώ και ο CAC 40 του Παρισιού υποχώρησε 0,36%. Κόντρα στο ρεύμα ο γερμανικός DAX, κλείνοντας με κέρδη 0,17%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!