Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά οι επενδύσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά οι επενδύσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά οι επενδύσεις

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Αν και καταγράφεται επενδυτική κινητικότητα, ειδικά στον κλάδο της φιλοξενίας και στην αγορά ακινήτων κι επιπλέον οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις έχουν κινητοποιήσει ενδιαφέρον επενδυτικών οίκων, οι εθνικοί λογαριασμοί που δείχνουν το ποσοστό του ΑΕΠ που επενδύεται στην οικονομία αποκαλύπτουν ότι η χώρα απέχει πολύ από το να ικανοποιήσει τις φιλόδοξες προσδοκίες για έκρηξη επενδύσεων.

Πολύ πρόσφατα, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συγκρότησε η κυβέρνηση εγκαινίασε το έργο της με επενδυτικά σχέδια ύψους 800 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουριστικές υποδομές (Leptos Group), το σύνθετο έργο της Βιοχάλκο στον Ελαιώνα με στόχο να αποτελέσει εμπορικό και επιχειρηματικό πόλο η περιοχή, και άλλα έργα. Επίσης μια σειρά πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα αναπτύσσονται εντός του 2019.

Τον θεμέλιο λίθο του μεγαλύτερου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο έβαλε πριν από λίγες ημέρες στον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος Α.Ε., Ευάγγελος Μυτιληναίος, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου της General Electric Power Europe, Michael Rechsteiner. Ο σταθμός σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, της νέας βιομηχανικής επανάστασης στη χώρα, καταγράφοντας την εμπιστοσύνη στο αναδυόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Ενδεικτικά σημειώνεται επίσης η πρόσφατη απόφαση του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer να επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία ενός εκ των έξι συνολικά digital hubs που προγραμματίζει παγκοσμίως, μια επένδυση για την οποία μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι βάζει τη χώρα μας στον διεθνή χάρτη της έρευνας νέων φαρμάκων και στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, προαναγγέλλοντας νέες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!