Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μ. Κόνσολας: Νέα μέτρα για τους πληγέντες από την Thomas Cook
[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Κόνσολας: Νέα μέτρα για τους πληγέντες από την Thomas Cook

[Η Ναυτεμπορική]: Μ. Κόνσολας: Νέα μέτρα για τους πληγέντες από την Thomas Cook

Νέες ευεργετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Τουρισμού Μανώλης Κόνσολας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη, ο υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως, από αύριο, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία για νέα μέτρα πρόνοιας, πέραν από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί.

«Θα ακολουθήσουν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας με επιμέρους μέτρα», ανέφερε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε ότι «το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών θα καταθέσει τις αμέσως επόμενες μέρες πλήρη στοιχεία για τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ρωγμής που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της εταιρίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και ο επαναπατρισμός των 50.000 τουριστών από 13 προορισμούς οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, μετά την αιφνίδια κατάρρευση της Thomas Cook. Ήδη από το Νότιο Αιγαίο έχουν επαναπατριστεί 6.331 τουρίστες και υπολείπονται άλλοι 958.

«Η ηγεσία του υπουργείου μαζί με τον ΕΟΤ μελετάμε επεξεργαζόμαστε σχέδιο για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ώστε τον επόμενο χρόνο να είμαστε έτοιμοι έτοιμη να αντιμετωπίσουμε άμεσα μια αντίστοιχη ενδεχόμενη κρίση», συμπλήρωσε ο κ. Κόνσολας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!