Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν παραπέμπει έξι χώρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αποτυχία αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν παραπέμπει έξι χώρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αποτυχία αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν παραπέμπει έξι χώρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αποτυχία αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το Ηνωμένο Βασίλειο, που σύντομα αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και άλλες πέντε χώρες παραπέμφθηκαν για παραβιάσεις της ποιότητας του αέρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Ρουμανία είναι οι υπόλοιπες πέντε χώρες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ισπανία ίσως αντιμετωπίσουν επίσης παρόμοιες κατηγορίες παράβασης, αλλά προς το παρόν οι υποθέσεις τους παραμένουν ανοικτές και δεν έχουν παραπεμφθεί στο δικαστήριο της Ε.Ε.

Το πρόβλημα είναι επίσης ευρύτερο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς 23 από τις 28 χώρες μέλη της Ε.Ε. δεν πληρούν τα πρότυπα ποιότητας του αέρα, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόβλημα αφορά περισσότερες από 130 πόλεις στην Ευρώπη. Η Βουλγαρία και η Πολωνία, οι οποίες επίσης παρέλειψαν να λάβουν μέτρα, έχουν ήδη παραπεμφθεί.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε., Κάρμενου Βέλα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι οι έξι χώρες δεν κατάφεραν να δράσουν αρκετά γρήγορα.

«Η Επιτροπή έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα προτεινόμενα πρόσθετα μέτρα δεν αρκούν για να συμμορφωθούν οι χώρες με τα πρότυπα ποιότητας του αέρα το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε. «Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει αυτά τα έξι κράτη μέλη στο Δικαστήριο της Ε.Ε.», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!