Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αισιοδοξία για «χρυσή τομή» στο θέμα των συντάξεων
[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αισιοδοξία για «χρυσή τομή» στο θέμα των συντάξεων

[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αισιοδοξία για «χρυσή τομή» στο θέμα των συντάξεων

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί «χρυσή τομή» με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων, εκφράζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν. Αν και τίποτε δεν έχει «κλειδώσει» έως αυτή τη στιγμή, όπως συμπληρώνουν, εκτιμούν πως θα υπάρξει μία λύση που θα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης των πολιτών που έχουν περισσότερη ανάγκη, διαφυλάσσοντας παράλληλα ένα περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας και προβλεψιμότητας.

Όπως συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη, οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε αυτή τη φάση. Ο χρονικός ορίζοντας κατάληξής τους είναι το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την κατάθεση από την ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή του οριστικού σχεδίου του προϋπολογισμού.

Θετικές οι προοπτικές

Κάνοντας μία αποτίμηση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνουν πως οι προοπτικές της είναι θετικές, αν και επισημαίνουν πως το κλίμα όντως «βαραίνει» καθώς η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. Υπογραμμίζουν ωστόσο πως η πλατιά πολιτική πλειοψηφία όμως της χώρας δεν θέτει εν αμφιβόλω τις συνιστώσες με τις οποίες διαμορφώθηκε η έξοδος από την κρίση και αυτό είναι θετικό.

Όπως συμπληρώνουν, με την ολοκλήρωση του προγράμματος ενεργοποιήθηκε η δέσμευση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, με την Ελλάδα να εισέρχεται σε ένα 10ετές μορατόριουμ (σε «ένα είδος προστατευμένου θερμοκηπίου από εξωτερικές ατμοσφαιρικές πιέσεις», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά), καθώς το ελληνικό πρόγραμμα δεν αφορούσε απλώς τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά την αναδιάταξη του κράτους και την αντιμετώπιση ενδημικών παθογενειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!