Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πετύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους του 2020
[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πετύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους του 2020

[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πετύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους του 2020

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Ως βασικό εργαλείο για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας χαρακτηρίζουν πηγές της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ρύπων. Όπως επισημαίνουν, οι νέοι μηχανισμοί που έχει αποφασισθεί να εισαχθούν, όπως το market stability reserve, έχουν ακριβώς ως στόχο να θωρακίσουν την αποτελεσματικότητα του χρηματιστηρίου, μην επιτρέποντας στις τιμές να πέσουν σε χαμηλά επίπεδα.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν τη διακύμανση των τιμών των ρύπων, που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επισήμαναν, ωστόσο, ότι όσο ενισχύεται η ανάπτυξη στην Ευρώπη, οι τιμές θα συνεχίσουν να ακολουθούν ανοδική πορεία.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας και τους κλιματικούς στόχους που έχει θέσει για το 2020, εκφράζουν την αισιοδοξία πως η χώρα μας θα τους πετύχει. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν πως η χώρα μας έχει πετύχει τους στόχους για την ενεργειακή εξοικονόμηση, ενώ βρίσκεται σε τροχιά αύξησης του μεριδίου των ΑΠΕ στο 18% εντός της επόμενης διετίας. Το ίδιο ισχύει και για τη μείωση των εκπομπών CO2, όπως και για τον περιορισμό των ρύπων από τις μεταφορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ευρώπη θα ενισχύσει την πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς στον προτεινόμενο προϋπολογισμό για την περίοδο 2021-2025, το 25% σε όλες τους κλάδους χρηματοδότησης θα προορίζεται στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!