Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο
[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο

[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Σειρά μέτρων για τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος ως προς τον ΦΠΑ στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο τη διευκόλυνση των διαδικτυακών αγοραπωλησιών προϊόντων και υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, προκρίνεται η δημιουργία μιας πύλης που θα λειτουργεί σε ολόκληρη την Ε.Ε. και θα επιτρέπει την ηλεκτρονική καταβολή του ΦΠΑ («One Stop Shop»), με αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση των δαπανών συμμόρφωσης σε θέματα ΦΠΑ και την ετήσια εξοικονόμηση 2,3 δισ. ευρώ.

Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίζουν επίσης, ότι ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται στο κράτος – μέλος του τελικού καταναλωτή, συμβάλλοντας ως εκ τούτου, στη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών εσόδων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Οι προτάσεις αναμένεται να συνδράμουν τα κράτη – μέλη και στην ανάσχεση της απώλειας ΦΠΑ από τις αγορές μέσω διαδικτύου, η οποία εκτιμάται ότι σε 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Τέλος, η Επιτροπή επιτρέπει στα κράτη – μέλη τη δυνατότητα να εφαρμόζουν στις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις – όπως ηλεκτρονικά βιβλία και διαδικτυακές εφημερίδες -το ίδιο ποσοστό ΦΠΑ με αυτό που εφαρμόζεται στα έντυπα, καταργώντας επομένως διατάξεις που απέκλειαν τις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις από την ευνοϊκή μεταχείριση που τύγχαναν οι παραδοσιακές έντυπες δημοσιεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!