Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αλλαγές στην Ευρωζώνη με σύσταση ευρω-ΔΝΤ για διασώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αλλαγές στην Ευρωζώνη με σύσταση ευρω-ΔΝΤ για διασώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Αλλαγές στην Ευρωζώνη με σύσταση ευρω-ΔΝΤ για διασώσεις

Η πρωτοβουλία αποτελεί εισφορά των ευρωβουλευτών στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρώμη (φωτ. αρχείου).

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Σύσταση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου για τη διάσωση χωρών χωρίς το ΔΝΤ, πρόβλεψη κοινού ταμείου, καθώς και την εισαγωγή κώδικα με στόχο τη σύγκλιση στους τομείς της φορολογίας, της αγοράς εργασίας, της παραγωγικότητας και των επενδύσεων είναι ορισμένες από τις αλλαγές που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να γίνουν στην Ευρωζώνη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την εισφορά των ευρωβουλευτών στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στη Ρώμη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι σημαντικό ότι ένας από τους εισηγητές του ψηφίσματος που εγκρίθηκε χθες είναι ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Ράιμερ Μπούγκε, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα της Μέρκελ.

Σύμφωνα με την Ευρωβουλή, οι αλλαγές πρέπει να έχουν ως στόχο τη σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους έναντι των κρίσεων που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!