Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Ο δεύτερος στην ιεραρχία των FARC ανακοινώνει επιστροφή στα όπλα
[Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Ο δεύτερος στην ιεραρχία των FARC ανακοινώνει επιστροφή στα όπλα

[Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Ο δεύτερος στην ιεραρχία των FARC ανακοινώνει επιστροφή στα όπλα

Μαρξιστές αντάρτες της οργάνωσης FARC παρελαύνουν μέσα σε ένα στρατόπεδο ανταρτών βαθιά στη ζούγκλα της νότιας Κολομβίας

Την επανάληψη του αγώνα στην Κολομβία ανακοίνωσε με βίντεο που ανήρτησε σήμερα στο YouTube ο δεύτερος στην ιεραρχία της ένοπλης κολομβιανής οργάνωσης FARC, ο Ιβάν Μάρκες, ο οποίος πέρασε στην παρανομία εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

«Ανακοινώνουμε στον κόσμο ότι ξεκίνησε η δεύτερη Marquetalia (ιστορικό λίκνο της εξέγερσης στη δεκαετία του 1960), εξ ονόματος του οικουμενικού δικαίου των λαών να παίρνουν τα όπλα για να εξεγερθούν ενάντια στην καταπίεση», αναφέρει στο βίντεο ο Ιβάν Μάρκες, φορώντας πράσινη στολή παραλλαγής, στο πλευρό κυρίως του Χεσούς Σάντριτς, ενός άλλου πρώην ηγέτη των FARC, που έχουν επισήμως διαλυθεί.

Από το δάσος της νοτιοανατολικής Κολομβίας, ο Ιβάν Μάρκες ανακοινώνει «τη συνέχιση των επιχειρήσεων των ανταρτών σε απάντηση της προδοσίας από το κράτος των συμφωνιών ειρήνης της Αβάνας» που είχαν οδηγήσει στον αφοπλισμό το 2017 περίπου 7.000 ανδρών και γυναικών μαχητών των FARC.

Ο διοικητής Μάρκες ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FARC στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στην Κούβα από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 με την κυβέρνηση του προέδρου (2010-2018) Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης, οι FARC μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα, με εκατοντάδες αντάρτες, ωστόσο, να τίθενται προοδευτικά στο περιθώριο της διαδικασίας που είχε σκοπό να θέσει τέρμα σε μια ένοπλη σύγκρουση που διήρκησε μισό αιώνα.

Πλάι στον Ιβάν Μάρκες, άλλος ένας διαπραγματευτής της Αβάνα, ο Χεσούς Σάντριτς, ο οποίος καταζητείται από την αμερικανική δικαιοσύνη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και πέρασε στην παρανομία πριν από τρεις μήνες, και ο Χερνάν Ντάριο Βελάσκες, ή Ελ Παΐσα, ένας άλλος πρώην ηγέτης των FARC, εμφανίζονται ένοπλοι μαζί με άλλους μαχητές, μπροστά από ένα πανό με τα αρχικά των FARC-EP (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!