Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κωφεύει το Βερολίνο στις φωνές για αύξηση δαπανών
[Η Ναυτεμπορική]: Κωφεύει το Βερολίνο στις φωνές για αύξηση δαπανών

[Η Ναυτεμπορική]: Κωφεύει το Βερολίνο στις φωνές για αύξηση δαπανών

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Αμετακίνητο παραμένει το Βερολίνο στην πολιτική του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και στη χρηματοδότηση των υποδομών με χρέος, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και πιέσεις από διεθνείς οργανισμούς να αυξήσει τις δαπάνες του και παρά τις προειδοποιήσεις για στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Όλαφ Σολτς απέρριψαν χθες το κοινό αίτημα των Γερμανών βιομηχάνων και των συνδικάτων προς την κυβέρνηση να δώσει επανεκκίνηση στη στάσιμη οικονομία, αφήνοντας στην άκρη τις άκαμπτες πολιτικές της.

Το αίτημα αυτό, που συνιστά μία άκρως ασυνήθιστη κίνηση, καταδεικνύει πόσο πολύ έχουν αυξηθεί οι δημόσιες φωνές σε μία χώρα που επί μακρόν δείχνει εμμονή στην πολιτική του μηδενικού χρέους. Με τη γερμανική οικονομία να βρίσκεται σε στασιμότητα και με το κόστος δανεισμού του Βερολίνου σε ιστορικό χαμηλό, Μέρκελ και Σολτς δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό να βάλουν στην άκρη τις μέχρι τώρα πολιτικές τους, που περιορίζει τον δημοσιονομικό χώρο για αύξηση των δημοσίων δαπανών. Η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υπέδειξε άλλωστε τη Γερμανία ως μία χώρα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού της για να συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!