Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: KLM: Στη Μαρίνα Φλοίσβου το LifeGate Plasticless Project
[Η Ναυτεμπορική]: KLM: Στη Μαρίνα Φλοίσβου το LifeGate Plasticless Project

[Η Ναυτεμπορική]: KLM: Στη Μαρίνα Φλοίσβου το LifeGate Plasticless Project

Από αριστερά: Οι κ.κ. Φωστηρόπουλος (δήμαρχος Παλ. Φαλήρου), Salemi (Air France-KLM East Mediterranean General Manager) και Κατσικάδης (Managing Director of LAMDA Flisvos Marina SA)

Το πρώτο Seabin στην Ελλάδα, συσκευή που έχει κατασκευαστεί από την LifeGate, τοποθετήθηκε στη Μαρίνα Φλοίσβου με την υποστήριξη της KLM, για τη συλλογή των πλαστικών απορριμμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας και την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Όπως τονίζεται η αεροπορική εταιρεία επενδύει σε μια διαρκή προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και ευαισθητοποίησης του κοινού, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο και πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο.

Σε συνεργασία με την LifeGate η εταιρεία έχει αναλάβει να συμβάλλει στον καθαρισμό των θαλασσών σε μαρίνες της Μεσογείου όπου παρατηρείται επιβάρυνση από επιπλέοντα απορρίμματα. Στόχος του προγράμματος «PlasticLess» της LifeGate που υποστηρίζεται από την KLM, είναι να προστατευθεί η θαλάσσια ζωή και η ποιότητα των νερών με την απομάκρυνση των πλαστικών, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με την ανάγκη αποφυγής της χρήσης πλαστικών, ειδικά εκείνων μιας χρήσης που αποτελούν ρυπογόνα υλικά και τα οποία απειλούν τη θαλάσσια ζωή.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί Seabins στη μαρίνα της Νάπολη, στη Γένοβα, τη Βενετία και το Μιλάνο. Το Seabin έχει δυνατότητα συλλογής έως και 500 κιλών πλαστικών αποβλήτων ανά έτος που έχουν καταλήξει στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων μικροπλαστικών και μικροϊνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!