Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η κλιματική αλλαγή οξύνει τις λίμνες και τα ποτάμια όπως τους ωκεανούς
[Η Ναυτεμπορική]: Η κλιματική αλλαγή οξύνει τις λίμνες και τα ποτάμια όπως τους ωκεανούς

[Η Ναυτεμπορική]: Η κλιματική αλλαγή οξύνει τις λίμνες και τα ποτάμια όπως τους ωκεανούς

Οι ωκεανοί της Γης απορροφούν περίπου το 40% του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα από ανθρώπινες δραστηριότητες. Αυτό το διοξείδιο στη συνέχεια οξύνει το νερό των ωκεανών και βλάπτει τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, ειδικά τα οστρακοειδή. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων, οι ωκεανοί δεν είναι τα μόνα υδατικά συστήματα που επηρεάζονται από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Οι ερευνητές έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια 35 ετών, τέσσερις λίμνες στη Γερμανία είχαν σημαντική αύξηση της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα και ταυτόχρονη σχετική μείωση του pH κατά περίπου 0,3. Οι αλλαγές εντοπίστηκαν από στοιχεία για τα έτη 1981-2015 της τοπικής υπηρεσίας της περιοχής του Ρουρ, η οποία παρακολουθεί το πόσιμο νερό.

Μέσα από αυτά τα αρχεία, η ομάδα κατάφερε να αποδείξει ότι τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονταν σημειώνοντας αλλαγές στη θερμοκρασία, την πυκνότητα του νερού, το pH, την κατανομή των ιόντων και της ανόργανης ύλης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, είναι πιθανό ότι τα συστήματα γλυκού νερού απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα με διαφορετικούς τρόπους από ό,τι οι ωκεανοί. Ενώ οι λεπτομέρειες αυτών των διαδικασιών δεν είναι οι ίδιες στα συστήματα γλυκού νερού και τους ωκεανούς, έχουν και οι δύο την ικανότητα να επηρεάζουν αρνητικά την υδρόβια ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!