Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η κλιματική αλλαγή διαταράσσει τον κύκλο μετανάστευσης των νυχτερίδων
[Η Ναυτεμπορική]: Η κλιματική αλλαγή διαταράσσει τον κύκλο μετανάστευσης των νυχτερίδων

[Η Ναυτεμπορική]: Η κλιματική αλλαγή διαταράσσει τον κύκλο μετανάστευσης των νυχτερίδων

Η κλιματική αλλαγή του κλίματος διαταράσσει τη μετανάστευση των νυχτερίδων, η οποία πραγματοποιείται είτε νωρίτερα από το κανονικό, είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, καθόλου, με αρκετές συνέπειες στο οικοσύστημα.

Οι νυχτερίδες είναι πλάσματα που τείνουν να ταξιδεύουν σε θερμότερες περιοχές όταν αρχίζουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Όταν μεταναστεύουν, οι νυχτερίδες συνήθως το κάνουν σε ένα μεγάλο σμήνος που μπορεί να αριθμεί έως και εκατομμύρια. Ενδεικτικά, όταν οι νυχτερίδες μεταναστεύουν από το Μεξικό στο Σπήλαιο Μπράκεν στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όπου αναπαράγονται, το μέγεθος του σμήνους είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να παρακολουθηθεί χρησιμοποιώντας μετεωρολογικά ραντάρ.

Ο Φίλιπ Στεπάνιαν και η Σάρλοτ Γουέινραϊτ, δύο μετεωρολόγοι από το Ερευνητικό Κέντρο Ρόουθαμστεντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μελέτησαν πρόσφατα αυτή τη μετανάστευση νυχτερίδων, αναλύοντας πολυετή μετεωρολογικά δεδομένα. Η έρευνά τους αποκάλυψε ότι πλέον αυτές οι νυχτερίδες μεταναστεύουν στο Τέξας πολύ νωρίτερα από ό,τι πριν από δεκαετίες.

«Ανακαλύψαμε ότι οι νυχτερίδες μεταναστεύουν στο Τέξας περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι πριν από 22 χρόνια. Φτάνουν τώρα, κατά μέσο όρο, στα μέσα Μαρτίου παρά στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε η Γουέινραϊτ.

Επιπλέον, από το 2017, περίπου το 3,5% του πληθυσμού νυχτερίδων παραμένει στην ίδια τοποθεσία το χειμώνα, ενώ το 1950 καμία νυχτερίδα δεν έμενε το χειμώνα στο Τέξας. Η κλιματική αλλαγή επιταχύνει την αρχή της άνοιξης, παρέχοντας τροφή στις νυχτερίδες να χρειάζεται να μεταναστεύσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!