Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η κυβερνοασφάλεια παραμένει παράγοντας-κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Η κυβερνοασφάλεια παραμένει παράγοντας-κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Η κυβερνοασφάλεια παραμένει παράγοντας-κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Kaspersky Team

Η σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού συζητήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Kaspersky, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 70 στελέχη της αγοράς, μεταξύ των οποίων συνεργάτες και διανομείς της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων, του κλάδου της της πληροφορικής αλλά και εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, Γιώτα Παπαρίδου.

Ο Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, δήλωσε: «Μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει το γεγονός ότι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες κυβερνοασφάλειας βλέπει ευκαιρίες στην Ελλάδα και ενισχύει δυναμικά την παρουσία της. Η Kaspersky μπορεί να γίνει ο έμπιστος συνεργάτης που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς, τους κρατικούς φορείς και, φυσικά, τους καταναλωτές να συμβαδίσουν με την ταχύτητα εξέλιξης του ψηφιακού κόσμου».

Ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης, ανέφερε: «Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας σε συνδυασμό με την εκθετική εξάπλωση του διαδικτύου και την κακόβουλη δράση εγκληματικών οργανώσεων αλλά και κρατικών οντοτήτων, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!