Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Πιερρακάκης στη «Ν»: Ποιοτικό άλμα για αλλαγή ταχύτητας
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Πιερρακάκης στη «Ν»: Ποιοτικό άλμα για αλλαγή ταχύτητας

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Πιερρακάκης στη «Ν»: Ποιοτικό άλμα για αλλαγή ταχύτητας

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι αποφάσεις για την ανάπτυξη της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας, 5G, περιγράφει στη συνέντευξή του στη «Ν» ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως επισημαίνει, αυτό που θα επιδιωχθεί είναι «να συνδεθεί η απονομή του φάσματος με την άμεση ανάπτυξη των υποδομών. Δεν θέλουμε απλώς να δώσουμε άδειες, αλλά να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα δημιουργήσουν νέες εφαρμογές, νέες θέσεις εργασίας, περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και, συνακόλουθα, επιπλέον δημόσια έσοδα».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρεται επίσης στο στόχο που έχει θέσει να φύγει η Ελλάδα από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη του δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ε.Ε. Σημειώνει ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για το ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για τα ευρυζωνικά δίκτυα στις μη εμπορικές περιοχές και προαναγγέλλει επέκταση του προγράμματος της επιδότησης της ζήτησης για ευρυζωνικά δίκτυα και στις επιχειρήσεις, καθώς και παρεμβάσεις στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου που θα γίνουν άμεσα ορατές στους πολίτες. Ολόκληρη η συνέντευξη με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη έχει ως εξής:

Ο στόχος που θέσατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας για κατάταξη της χώρας στον μέσο όρο των χωρών-μελών της Ε.Ε. στον δείκτη DESI (Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας) έχει χαρακτηριστεί από ορισμένες πλευρές «αισιόδοξος»..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!