Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών με Σερβία
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών με Σερβία

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών με Σερβία

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες της Σερβίας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό

Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών Ελλάδας - Σερβίας βλέπει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως είπε μετά τις συναντήσεις, υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Επίσης, υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένων και των μεγεθών των δύο οικονομιών», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες της Σερβίας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό.

Τέλος, είπε ότι με τον πρωθυπουργό της Σερβίας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και συμφώνησαν ότι «τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή». 

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!