Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αξίζει πάλι την εμπιστοσύνη των πιστωτών
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αξίζει πάλι την εμπιστοσύνη των πιστωτών

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αξίζει πάλι την εμπιστοσύνη των πιστωτών

Η Ελλάδα αξίζει και πάλι την εμπιστοσύνη των πιστωτών της και σε αυτή την προσπάθεια η χώρα χρειάζεται αρωγό την Κύπρο. Αυτό επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με την προώθηση τριών μεγάλων νομοσχεδίων για τη φορολογία, το επιτελικό κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι η ψήφισή τους έως τις 8 Αυγούστου. Εξήρε δε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που είχε αναλάβει για έξοδο από την κρίση ο Κύπριος Πρόεδρος.

Kοινό μέτωπο κατά της Άγκυρας

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε βεβαίως το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι εξελίξεις στο μέτωπο του Κυπριακού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζουν κατάφορα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου υπογράμμισε από τη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Αθήνας στις κυπριακές πρωτοβουλίες.

Υπογράμμισε επίσης ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές τις τριμερείς συνεργασίες στον ενεργειακό και άλλους τομείς, επισημαίνοντας ότι αυτές προάγουν τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη διήμερη επίσκεψη υψηλού συμβολικού, αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα, στην Κύπρο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!