Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Στα 5,137 εκτ. ευρώ ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τον ΟΚΥπΥ
[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Στα 5,137 εκτ. ευρώ ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τον ΟΚΥπΥ

[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Στα 5,137 εκτ. ευρώ ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τον ΟΚΥπΥ

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Την ανέγερση ορόφου στο υφιστάμενο κτίριο του Κέντρου Θαλασσαιμίας για τη δημιουργία Ανεξάρτητου Κέντρου, καθώς και συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τον ΟΚΥπΥ ύψους 5,137 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο όπως ανακοίνωσε υπουργός Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο υπουργός είπε ότι θα ανεγερθεί επιπλέον όροφος στο υφιστάμενο κτίριο και ο υφιστάμενος χώρος θα ανακαινιστεί και θα παραχωρηθεί στον Μακάρειο Νοσοκομείο για ανάγκες επέκτασης του Νοσοκομείου. Όλο το έργο θα έχει συνολικό κόστος 1,5 εκ. ευρώ, ενώ για επίσπευση των διαδικασιών, αποφασίστηκε όπως το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ που έχει ήδη εκτιμηθεί από τον αρχιτέκτονα για την ανέγερση του κτιρίου, να δοθεί ως χορηγία στον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τάχιστα οι εργασίες ανέγερσης.

Αναφορικά με την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για τον ΟΚΥπΥ, ύψους 5,137 εκ. ευρώ, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι αυτό έγινε κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, και αφορά 37 επιπλέον θέσεων εξειδικευμένου διοικητικού προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία των αυτόνομων νοσοκομείων, 10 επιπλέον θέσεις προσωπικού εξυπηρέτησης, κάποιες θέσεις προσωπικού Πληροφορικής, υπεύθυνων κτιρίων, κτλ.

Στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό περιλαμβάνονται κονδύλια για την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού που έχει προσληφθεί με συμβόλαια, όπως και την εξυπηρέτηση στα 15 κρατικά φαρμακεία που παραμένουν σε λειτουργία.

Να σημειωθεί, ότι μόνο για το 2019 το υπουργείο έχει εγκρίνει επιπλέον 325 νέες θέσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια που αφορούν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!